Forside Dit hus Tjekliste til et vinterklart hus

Tjekliste til et vinterklart hus

300
0
DEL

Vinteren kan være en hård og dyr fornøjelse for dit hjem, hvis ikke det er ordenligt vedligeholdt. Derfor er det en god ide, at gøre hjemmet vinterklar, så du er rustet til vinteren. Vi giver dig herunder en række gode råd til, hvad du bør gøre inden vinteren for alvor starter, så du undgår for mange skader.

Cirkulation i varmerørene. – Det er en god ide, at tjekke om cirkulationen i vandrørene fungerer. Vandrør har nemlig sværere ved at fryse til, når vandet cirkulerer, end hvis vandet står stille.

Temperaturen – De fleste forsikringer dækker ikke frostsprængte rør som følge af utilstrækkelig rumopvarmning. Derfor skal du sørge for at holde en minimumstemperatur på 17 grader i din bolig.

Skorsten – Har du en skorsten, skal du tjekke skorstens samlinger og overflader. Tilmed skal du tjekke efter for løse sten og om toppen sidder ordentligt fast.

Inddækninger – Tjek alle inddækninger ved skorsten, ovenlys osv. for utætheder.

Tag – Tjek for utætte, revnede og løse tagsten eller tagflader. Tjek ligeledes tagrygningen og alle grater på huset. I sammenhold med dette skal du også tjekke, om tagrenderne er tætte og om de har fald mod nedløbsrøret.

Nedløbsrør – Tjek om alle dine nedløb er samlet korrekt og om de sidder ordentligt fast på facaden. Hvis dine nedløbsrør er fyldt med snavs og skidt, skal de også rengøres.

Gavl, sokkel og facader – Tjek efter revner og malinger på facader og gavle. Tjek ligeledes alle vandbræt og metalvandnæser. Tjek også om dit udendørsbelysning sidder godt fast. Det er også en god ide at tjekke din sokkel for revner og afskalninger. Tjek evt. også om ventilationshuller i soklen er dækket ordenligt til.

Vinduer og døre – For at holde bedst muligt på varmen skal du tjekke om døre og vinduer sidder helt tæt og om træværket har fået svamp. Tjek også alle glaslister og om sålbænkene under vinduerne er intakte.

Gør-det-selv

Det er utroligt vigtigt, at ovenstående punkter bliver nøje gennemgået, så du undgår skader på huset i løbet af vinteren. Hvis skaderne er mindre kompliceret kan de fleste klare reparationerne selv. Du finder alt, hvad du skal bruge til isolering, efterisolering osv. hos XL-BYG.dk.

Har du haft frostskader før?

Har du én gang haft frostskader, er der store chancer for, at du får det igen. Derfor er det en god ide, at kontakte en VVS-installatør. De vil hurtigt og nemt kunne lokalisere de rør, som kan være i fare for at springe samt give vejledning i hvad du kan gøre for at forebygge og løse problemet. Husk altid at bed om et prisoverslag inden arbejdet begynder.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here