Forside Dit tag Tagrensning

Tagrensning

175
0
DEL

Ved at få lavet en tagrensning formindsker du risikoen for, at dit tag bliver angrebet af alger og mos, som kan slå rødder i de små revner og udvide sig i frostvejr. En rensning styrker også dit tag betydeligt, og du vil kunne forlænge dit tags levetid med rigtig mange år – faktisk helt op til 15 år. Så det er altså en investering, der sagtens kan betale sig – og så kommer dit tag oven i købet til at stå som nyt og vil dermed også forøge værdien på dit hus. Endelig kan man ikke benægte det æstetiske element – det er jo rigtigt rigtigt rart, at noget, man går op i, ser ordentligt ud.

Hvordan ved man, om det er tid til at rense sit tag?

Første kriterium er naturligvis, at det ikke længere ser godt ud. Hvis man bor i én af storbyerne (København Ålborg, Odense, Århus eller Esbjerg for at nævne nogle stykker) er der selvfølgelig noget forurening at tage højde for rent æstetisk. Det kan også være, at taget er lidt for “grønt” i forhold til førnævnte mos og algevækst. Derudover skal ens tag være i relativt god stand, for en rensning dur selvfølgelig ikke til et utæt tag. Der benyttes en højtryks-maskine, som ikke er så god at bruge, hvis ens tag f.eks. er opbulet, fuld af revner og sprækker – eller skrøbeligt på grund af almindeligt nedbrud. I så fald kan en rensning og efterfølgende maling faktisk forøge nedbrudsraten, altså den modsatte effekt af det ønskede.

Vi skal igen gøre opmærksom på, at en tagrensning i sig selv ikke garanterer for tagets tæthed. Det skal der der et gennemsyn til.

[box type=”shadow”]
[three_fourth]

Få 3 tilbud på tagrensning / tagrenovering! Helt gratis og 100 % uforpligtende!

[/three_fourth]

[one_fourth_last]
 
Klik her
[/one_fourth_last]
[/box]

Sådan foregår det

Vi kan ikke garantere, at alle firmaer gør det ens, men som regel har en tagrensning tre bestanddele – der er gennemgang af taget, rensningen med spuler, og endelig en algebehandling. Til rensningen benyttes ofte et højtryks spulehoved, som flyttes op og ned af tagpladerne. Det fjerner snavs og belægninger, hvorefter der bliver spulet rent med vand.

En højspulerenser skal godkendes af arbejdstilsynet, inden den tages i brug, fordi taget bliver spulet under meget højt tryk. Det er lovligt, fordi den maskine, der udfører arbejdet, er del af et lukket system, som forhindrer, at f.eks. asbest slipper ud i luften. Vandet, som benyttes, filtreres også fra til stor gavn for miljøet. Snavs og rester af tag må nemlig på ingen måde komme ud i kloaksystemet eller naturen.