Forside Dit tag Tagrenovering

Tagrenovering

191
0
DEL

Tagrenovering

Når du vælger at få udført en tagrenovering, bliver du opmærksom på eventuelle fejl og mangler ved dit tag og kan tage hånd om disse ting, inden de bliver til problemer eller tagskader. Ofte vil en tagrenovering være langt billigere end at få lagt et nyt tag, og du sparer derved både tid og penge, men dit gamle tag kommer oven i købet til at fremstå som nyt. Ja, det øger faktisk markedsværdien på hele dit hus, og så ser det godt ud i nabolaget.

Idet en tagrenovering oftest kan klares på 10 % – 15 % af prisen på en tagudskiftning, gælder det om at få det gjort, inden der opstår alvorlige skader og mangler på taget. Det er ikke nogen god situation pludselig at stå og akut skal have brug for et nyt tag – og billigt er det selvfølgelig heller ikke. Så grib ind, inden det når så vidt. Det gælder om at holde øje med ting som revner eller sprækker. For hver vinter bliver dine tagplader faktisk tyndere og tyndere på grund af nedslidning, især efter en hård vinter, så det er godt at være på forkant med det.

Hvilke ting skader dit tag?

Mos og alger er sådan set ikke i sig selv skadelige, men problemet opstår, når deres rødder når ind i tagets små huller og sprækker. Mos og alger holder sig fugtige (det vil sige, at de indeholder vand), og når vejet så bliver koldere, og det kommer til at fryse, udvider vandet fra planterne sig. Og det kan give tagskade, lidt i samme stil, som når vand fryser i vand- og varmerør. Selv hvis dit tag ikke er ramt af alger, vil der utvivlsomt komme slid på taget, som årene går på grund af almene vejrforhold. I byområderne som København, Esbjerg, Århus, Odense eller Ålborg kan der også være tale om sortning af tag på grund af forurening, hvilket ikke giver det bedste æstetiske indtryk.

[box type=”shadow”]
[three_fourth]

Tagrenovering gjort let – få 3 helt uforpligtende tilbud fra professionelle håndværkere i dit område!

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

Klik her
[/one_fourth_last]
[/box]

Hvordan ved du, om du har brug for renovering af tag?

Det er selvfølgelig svært at svare på meget generelt. Men hvis man går og har mistanke om, at ens tag har brug for en overhaling, måske uden rigtigt at kunne sætte fingeren på hvorfor, hvorfor så ikke være på den sikre side, når det ovenikøbet er gratis hos mange tagfirmaer?

Selvfølgelig er der helt stensikre tegn på, at tages skal renoveres eller repareres. Hvis dit tag har sprækker, lækker eller er utæt, gælder det om at tage action så hurtigt som muligt. Et tag bliver med årene udsat for rigtig mange forskellige ting, der er med til at nedbryde det.

Nogle bliver også overrasket over, at det allerede er tid til en tagrenovering efter ganske få år. Selvfølgelig skal man indberegne generelt vedligehold af et hus, såvel som et tag, men hvis du kun har haft dit tag i et par år, er det ikke normalt allerede at skal have foretaget en renovering.

Byggesjusk

Det bør også nævnes, at der før i tiden var en del, som desværre blev tvunget til at få foretaget en tagrenovering før tid på grund af byggesjusk. Tendensen er vendt nu, men det er alligevel en rigtig god idé at sikre sig skriftlige aftaler og længere garantier på ens tag. Ellers kan det let komme til at blive en rigtig dyr affære. I 2006 viste en undersøgelse fra byggeskadefonden f.eks., at helt op til 30% af de tage, som blev medtaget i statistikken, burde laves om. Så derfor – når først du skyder penge i projektet, er det vigtigt at få bindende aftaler med dit valgte firma!.

Du kan ved mange firmaer få udført et gratis tagtjek. Tagtjekket giver dig en lille mulighed for at vurdere de eksperter, som kommer ud til dig. Virker de til at have styr på tingene, og er deres arbejdsmoral i orden? Er du tilfreds med kommunikationen mellem dig som kunde og dem som fagmænd? Grunden til, at disse ting er vigtige, er, at det gælder om at have tillid til de personer, som du eventuelt efterfølgende betaler penge for at istandsætte dit tag.

Hvad koster det?

Renovering af taget behøver ikke være en dyr affære. Det koster typisk omkring 1500 kr, hvilket er et lille beløb at give i forhold til f.eks. et helt nyt tag. Hvis man så også tænker på, at det nyrenoverede tag kommer til at holde meget længere, så synes vi i hvert fald, at det er penge, som er godt givet ud. Du skal selvfølgelig sørge for, at de folk, som dukker op hos dig, er nogen, som du har tillid til.