Forside Dit hus Sådan montere du selv dit nye toilet

Sådan montere du selv dit nye toilet

23
0
DEL

Hvis der er en del af vores bolig, som vi ikke kan undvære, så er det toilettet. Det er et mareridt at skulle undvære det, og det er også et mareridt, når der skal monteres et nyt, især hvis du ikke får det gjort ordentligt, fordi så har du et toilet som står skævt, eller som ikke er skruet ordentligt fast. Det kan lække, så det er med at få det gjort ordentligt fra starten af og sikre, du er omhyggelig med at få alt på plads og på en god måde.

Der er mange forskellige toiletter, og de kommer i så mange forskellige modeller, at det er umuligt at skrive om dem alle her. Dem, som er væghængt, og som kommer med indbygget bidet og andre faciliteter, er virkelig noget, som er specielt, og som gør, det er noget helt andet end at montere et almindeligt toilet, som står på gulvet.

Materialerne som du skal bruge

Det er meget vigtigt, du sikrer, der er en god base, som toilettet skal stå på, så gulvet skal være jævnt. Det gælder uanset om det så er klinker, terrazzo eller noget tredje, for det er det, at det er helt lige, der skal være i fokus. Det vigtigste er derfor, at det er jævnt, og det er stabilt.

Du skal også bruge nogle gode, solide skruer til at holde toilettet fast med, og når du har placeret toilettet over dets afløb, så skal du sikre, det er vandtæt. Det gør du ved at bruge tætningsbånd, og i de huller, som der er i foden på toilettet, skal du skrue nogle store bolde fast. De vil holde toilettet nede og stabilt.

Du skal også huske, at du skal fuge ned mod klinkerne, og til det skal du selvfølgelig bruge en god fugepistol og så en fugemasse, som passer i farverne til det, som du har på dit badeværelse. Det er nemlig også vigtigt og er med til at fuldende billedet.

Der skal selvfølgelig være en forbindelse til vand, eller er det jo ikke et vandkloset, og til det skal du selvfølgelig bruge den koblingsslange, der er til toilettet, og dertil skal du bruge en skruetrækker til at stramme spændbånd. Du skal også bruge en svensknøgle eller en fastnøgle for at kunne stramme det hele.

Der er dog afvigelser til de mere moderne toiletter, som kommer med lynkobling til vandet, så der skal du ikke bruge noget værktøj.

Toiletter, der hænger på væggen

Har du derimod besluttet dig til, at du gerne vil have et væghængt toilet, så er historien en helt anden, og der er mange andre ting, som der skal tages hensyn til.

Noget af det vigtigste værktøj, som du får brug for til dit badeværelse, er de fastnøgler og svensknøgler, som du skal bruge til mange af de ting, som skal skrues godt fast og skal sidde fast længe. Det er en stor vægt, og monteringen er derfor vigtig med denne type af toiletter også.

Du skal sikre dig, du har skruetrækkere og unbrakonøgler til rådighed, for dem kan du få brug for til at stramme spændbåndene på vandkoblingen med, og unbrakonøglerne kan du få brug for til at sikre, at toiletbrættet sidder ordentligt.

Når forberedelserne gør det lettere

Det er med monteringen af dit toilet, som med alt andet håndværk, vigtigt, at forberedelserne er de rigtige, og det er vigtigt, at det gulv, som du vil stille dit toilet på, er jævnt og ikke hælder eller har huller og lignende.

Det vil gøre dit arbejde så meget lettere, og det er jo med at gøre det så let for dig selv som overhovedet muligt, for selve monteringen af toilettet er ikke noget, som skal tage flere dage, for det er der ingen, som holder til, heller ikke dig.

Selv hvis du er så heldig at bo et sted med mere end et toilet, så vil du hurtigt komme til at savne det ene af dem, og har du kun det ene, så gælder det om at have alt udstyr til rådighed med det samme, så det bliver en meget kort periode, hvor det skal undværes.

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du skal montere det nye toilet, så har vi fundet denne guide, du kan følge.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here