Forside Dit hus Ønsker du et moderne og stilrent hjem? Få gode råd her

Ønsker du et moderne og stilrent hjem? Få gode råd her

23
0
DEL

Et moderne hjem. Et stilrent hjem. Ordene bliver brugt i flæng, men det kan være svært at regne ud, hvad de rent faktisk indebærer, og hvordan man når frem til det. Det bliver ofte koblet sammen med den nordiske stil, som er meget enkel og naturlig. Selvom du ønsker et stilrent og moderne hjem, behøver det ikke nødvendigvis at ligne en side i et boligmagasin. Du kan sagtens få både praktiske og personlige ting ind i dit stilrene hjem. På Zederkof kan du for eksempel finde stilrene skandinaviske løsninger, som kan supplere din egen personlige indretning. Her kommer tips og gode råd til hvordan.

  1. Skab et naturligt og lyst rum

Du kender fornemmelsen af forår, og at dagene bliver længere. Det er en fantastisk følelse at stå op til en lys himmel og træer, der lige er sprunget ud. De lyse nuancer kan du tage med i din indretning. Sørg for at rummet er lyst og imødekommende, og udnyt hvis du har et vinduesparti. Med lyse gardiner, lyse tæpper og lyse farver på væggene kan du skabe et rum, der virker større, end det i virkeligheden er. Det betyder ikke, at alt skal være hvidt, men leg med lyse nuancer og mønstre i for eksempel gardiner og puder. Hvis du har flotte hvide vægge som baggrundslærred, er det nemmere at eksperimentere med farver og mønstre i de små detaljer. Det samme gælder, hvis du har mørke møbler. De skiller sig bedst ud i et rum omgivet af lys, og på den måde virker hverken rum eller møbler tunge. Det leder os videre til det næste tip, nemlig kontraster.

  1. Kontraster kan give personlighed

Et rum, der er hvidt i hvidt, er muligvis stilrent, men med kontraster kan du gøre det moderne og personligt. Udnyt kontrasterne til at fremhæve ting, du er særligt glad for. Det kan være et maleri, du har fundet på en rejse eller en grøn sofa, du har forelsket dig i. Det kan også være helt små ting som et mørkt stel. Hvis du ønsker at beholde det lyse rum, kan du eksperimentere med colour blocking i sarte nuancer ved for eksempel at male forskellige farver på væggene. Kontrasterne gør, at dit rum ikke ligner alle andres, og det kan fortælle en historie om dig. Det er dog vigtigt, at kontrasterne ikke overtager rummet. De er kun kontraster, hvis de er i undertal, og derfor skal du nøje udvælge, hvilke elementer du vil have i fokus.

  1. Gør det naturligt

Det stilrene og moderne hjem skal gerne være naturligt. Det gælder både den stemning, du sætter og de materialer, du bruger. De to ting spiller heldigvis rigtig godt sammen, og der er flere metoder til at opnå et naturligt og stilrent indtryk. Du kan bruge naturmaterialer i varme farver eller vælge puder eller endda et tapet med et mønster fra naturen. Et andet trick er brugen af planter, som både vil give farve til rummet, og samtidig er godt for indeklimaet.

De stilrene og nordiske løsninger ligger i at udvælge med omhu. Du behøver ikke at benytte dig af alle tre råd i denne artikel, men udvælg, hvilke elementer der passer til rummet og til dig. Vælg løsninger, du vil blive glad for og få energi af.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here