Forside Din have Forlæng sommeren på din altan

Forlæng sommeren på din altan

78
0
DEL
Beautiful terrace or balcony with small table, chair and flowers. Toned image

Selvom ferien er ovre for de fleste, er der stadig masser af sensommer og lange, lyse aftener tilbage. Nyd dem i din have eller på din altan. Glæd dig over, at vi snart vender det næste blad i kalenderen og tager hul på den første måned i sensommeren.

Husk, at du stadig kan lave mange udendørs aktiviteter på din altan. Og at du ikke behøver gemme dig inden for i læ for regn og kulde endnu. Få inspiration til, hvad du kan bruge din altan til i den skønne sensommertid.

Spis ude – mens du stadig kan

Sensommeren byder på mange varme dage og lune, lyse aftener. Bor du i lejlighed med altan, så ryk udenfor, når det ringer ind til spisetid. Det er skønt at sidde udenfor i den friske luft og spise med familie eller venner – også selvom det kræver en lun trøje eller et tyndt tæppe over benene.

Tænd op i grillen og nyd duften af varme kul og mad, der bliver grillet. Det giver en særlig stemning og spreder altid hygge og appetit. Lav lette retter, der nemt kan tages med ud på altanbordet, og som ikke kræver alt for meget opvask. Så er der mere tid til at bruge aftenen med udendørs hygge på altanen.

Gem fjernsynet til den kolde tid

Dit fjernsyn løber ingen steder. Det gør de lyse aftener derimod. Nyd den sidste snert af sommer, som det tidlige efterår byder på, og vent med at gå i hi foran fjernsynet, til det bliver mørkt og koldt udenfor. Har du venner på besøg, så tag kampen op rundt om brætspillet ude på altanen eller byd på et glas vin med snacks og lange snakke. Det vil I mindes tydeligere end en film i flimrekassen.

Nyd sæsonens blomster

Der er masser af sommerplanter, der stadig står i blomst. Nyd sæsonens blomster og plant planter i potter eller terrassekasser. Det skaber en helt særlig atmosfære og hygge. Nyd duften og indret en personlig altan med de blomster, du bedst kan lide. Ikke bare du, men også dine naboer og genboer vil nyde godt af blomsterne på din altan.

Plej din egen køkkenhave

Bruger du ofte krydderurter i din madlavning, er der mange penge at spare ved at have din egen mini-køkkenhave med de mest gængse sorter. Næste gang du skal bruge purløg eller basilikum i din mad, vil du nyde at kunne hente det på din altan. Krydderurter trives lige så godt i en potte eller en terrassekasse på din altan som i et højbed i en have. Vær gavmild med din vandkande, hvis sensommeren ikke byder på mange regnbyger.

Lad børnene lege med vand

Har du mindre børn? De vil uden tvivl elske, hvis du giver dem lov til bad i deres badekar på altanen. Der er ikke noget så sjovt som vandplaskeri – og det er en leg, som alle kan være med i. Har du et mindre badebassin, kan du også sætte det op til børnenes store fornøjelse. Men pas på, det ender let med en stor vandkamp, som I alle er med i.

Gør alt det ude, som du kan og lyster

Når vi træder ind i vintermånederne, kommer vil til at savne de lune dage og aftener. Så husk at sætte pris på den lyse, lune tid, mens den er her. Ryk udendørs og gør de ting udenfor, som du holder af. Og glæd dig over, at du har en skøn altan, som du kan opholde dig på.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here