Forside Dit hus Ejerlejlighed kontra parcelhus

Ejerlejlighed kontra parcelhus

18
0
DEL

Står du og skal flytte og er i tvivl om, hvad der er det smarteste valg i forhold til bolig? Så får du her en guide til at vælge mellem ejerlejlighed og parcelhus.

Have og pasning af denne

Noget af det vigtigste at have med i sine overvejelser, hvis valget står mellem en ejerlejlighed og et parcelhus, er, om du gerne vil have en have. Som udgangspunkt er der ikke have med til en lejlighed, men det er der derimod til et parcelhus. Måske tænker du, at det kunne være rart med en have om sommeren og hælder derfor mod et parcelhus, men det er vigtigt at have for øje, at det tager tid at passe en have. Der er både en græsplæne, der skal klippes, en hæk, der skal trimmes og måske også nogle bede, der skal luges, så det tager gerne mere tid end som så at sørge for at holde haven fin. Har du tid og lyst til at passe have, er der ikke noget i vejen for at vælge et parcelhus, men er tiden i forvejen knap, kan det være, at du lige skal overveje det en ekstra gang. En have, der får lov til at passe sig selv, er ikke specielt indbydende, så hvis du vælger parcelhuset med have til, skal du altså være forberedt på at bruge noget tid med havehandskerne på.

Rengøring og vedligeholdelse

Et andet aspekt er at overveje omfanget af rengøring og vedligeholdelse ved de to muligheder. Der er ikke som sådan nogen generel størrelsesforskel på de to muligheder – både parcelhuse og ejerlejligheder kan variere meget rent arealmæssigt. Til gengæld er der nogle andre aspekter, der er værd at have med i sine overvejelser. For eksempel om du er i stand til selv at stå for vedligeholdelse og udvendig rengøring af en ejerlejlighed. Er den eksempelvis på 5. sal, kan det godt være, du får brug for hjælp til sådan noget som vinduespolering, som du ved et parcelhus selv kan klare. Til gengæld er der ikke nær så meget udvendig vedligeholdelse ved en ejerlejlighed, som der er ved et parcelhus. Per definition er en ejerlejlighed jo en del af en større bygning, og det vil altså også sige, at I er flere til at stå for den udvendige vedligeholdelse, hvorimod du står alene med det, hvis du køber et parcelhus.

Placering og livsstil

Sidst men bestemt ikke mindst er placeringen ofte afgørende i valget mellem parcelhus og ejerlejlighed. Typisk ligger parcelhuse uden for byen eller i hvert fald i udkanten af byområdet, hvorimod ejerlejligheder ofte ligger centralt. Det kan altså være en væsentlig faktor i sidste ende. Desuden lægger de to muligheder op til to forskellige livsstile. Et parcelhus er gerne det foretrukne valg for familier, som ønsker at komme lidt væk fra byen og have luft omkring sig. Derfor er de også typisk glade for haven, som følger med. Med en ejerlejlighed er du oftest tæt på det pulserende byliv, og der sker hele tiden noget omkring dig. Du kan her ikke forvente den samme ro og den samme plads omkring dig, da du jo bor i samme bygning som flere andre mennesker. Til gengæld er du sandsynligvis tæt på byens centrum og liv. Dette er altså ofte ideelt for folk, der gerne vil nyde godt af diverse kulturelle muligheder, og som ønsker at leve et liv, hvor der sker en masse, og hvor man ikke behøver at tænke på eksempelvis have. Det er dermed ikke blot to forskellige typer boliger, du skal vælge mellem, men også typisk to forskellige retninger i forhold til livsstil.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here