Forside Din have Er du klar til en frisk start efter ferien?

Er du klar til en frisk start efter ferien?

82
0
DEL

Sommerferien er ved at være slut for langt de fleste. Er du klar til at tage hul på et nyt kapitel med hverdag, arbejde og logistik? Ferie er et nødvendigt afbræk fra den travle hverdag. Og her er der mulighed for fordybelse og for at få pustet ud.

Har du fået ladet batterierne op og nået alt det, du gerne ville i ferien? Tag et kig på vores tjekliste og få inspiration til, hvordan du kan føle dig helt klar til at tage hul på hverdagen igen. Det, du ikke har nået i ferien, kan nås endnu!

Ryd op i dine gemmer

Er der en samler gemt i dig? Mange af os har en tendens til at gemme i stedet for at smide ud. Og derfor er det på sin plads med en grundig oprydning fra tid til anden. Gå alle dine skuffer og skabe igennem – og smid det ud, du ikke længere bruger, eller giv det væk. Alt det tøj, som du ikke længere bryder dig om at bruge, tager genbrugsbutikker og tøjcontainere imod med kyshånd.

Når du får ryddet op i dine ting, får du plads til nyt. Og du får et bedre overblik over, hvad du egentlig har af ting og sager. Et gensyn med en vase bagerst i skabet eller en trøje nederst i bunken kan være en særdeles god overraskelse. Og når du rydder op, bliver der mere plads til alt og alle.

Sæt punktummer

Der findes ikke noget værre end uafsluttede projekter, der har hængt i lang tid. Brug den sidste del af din ferie på at få afsluttet ting, du er i gang med. Hvad enten det er at male en ny reol, som du har brugt dagevis på at slibe ned, eller om det er en mappe, som du gerne vil have sat i system.

Det kan virke drænende at have gang i for mange projekter, som du ikke har tid til at afslutte. Og det giver en fantastisk følelse at kunne sætte flueben ved et projekt. Især hvis det har været i gang over en længere periode. Det giver dig en følelse af selvtilfredshed og gør dig sprængfyldt med ny energi.

Få dit kontor til at spille

Har du et kontor i din bolig? Et kontor kan nemt flyde over med løse papirer og to-do-lister. Det er nemlig oplagt at parkere en seddel, der skal følges op på, midt på skrivebordet. Få styr på dine bunker og dine lister. Lav om nødvendigt et mappesystem eller en prioriteret to-do-liste. Forær dig selv nye kontorartikler, som du vil nyde at bruge i hverdagen, og som kan hjælpe dig med at holde orden på dit skrivebord eller dine hylder.

Få styr på dit redskabsskur

Bor du i hus med tilhørende have, har du med garanti også et skur til dine redskaber. Og du kender sikkert alt til, hvor rodet det nemt kan blive. Det bliver nemt et skur til opbevaring af diverse ting og sager, som enten skal køres på lossepladsen ved lejlighed, eller som skal repareres.

Tag tyren ved hornene. Tag turen til lossepladsen, fiks de redskaber, der skal fikses, og ryd op i dit skur. Så er der styr på tingene næste gang, du skal finde en sav eller et stykke værktøj i skuret. Og du har større lyst til at holde det ryddeligt og overskueligt.

Få en god start på hverdagen

Få styr på din base og alle de ting, der hænger derhjemme. Så får du meget mere overskud til at performe på dit arbejde og vende hjem med mere energi. Og når du ikke kommer hjem til en lang to-do-liste dagligt, kan du bedre lade op og blive klar til en ny dag.

Giv den en skalle og tag hånd om de ting, som du ikke har nået i din ferie. Så får du en god start på hverdagen og mere overskud på den lange bane.

God arbejdslyst!

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here