Forside Dit hus Er du førstegangskøber? Så læs med her

Er du førstegangskøber? Så læs med her

35
0
DEL

Hvis du er den heldige ejer af din nye drømmebolig, så er der med garanti en masse tanker og beslutninger, der skal på plads. Det kan være svært at tænke rationelt grundet den overvældende glæde, der suser rundt i kroppen.

Nogle gange kan denne enorme glæde, ved at drømmen om den perfekte bolig gik i opfyldelse, overskygge det, man som boligkøber bør være opmærksom på. Hvis man er usikker på, hvad man bør være ekstra observant omkring, kan det være en god ide at alliere sig med en professionel.

Vær opmærksom på ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som kun kan tegnes af sælger. Det vil sige, at du som køber ikke har mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, hvis ikke sælger har tilbudt det. En ejerskifteforsikring er dog en god ide, da denne forsikring vil dække skader, som køber ikke har haft kendskab til, da kontrakten blev underskrevet.

Selvom der både er lavet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, er det stadig en god ide med en ejerskifteforsikring. Klik her og læs mere om ejerskifteforsikringer hos BoligaTilstandsrapport. Der kan være skader, som ikke er blevet oplyst i førnævnte rapporter, og disse vil blive dækket af forsikringen. Det er dog vigtigt at nævne, at skader skal være tilstede, inden køber overtager boligen.

Få råd til alt det sjove

Uanset hvilken slags bolig du nu kan kalde dig ejer af, vil du altid skulle have penge op ad lommen. Hvis man som køber og sælger ikke er helt enige om prisen, kan man som køber ofte godt gå med til den pris, som sælger bestemmer for at få drømmeboligen. Og det betyder, at man så må presse budgettet et andet sted.

Disse ekstra penge til drømmeboligen gives ofte som konsekvens af et mindre budget til boliginventar. Der er nu færre penge til nye smukke møbler, der skal pryde den ellers så fantastiske bolig. Her er der dog råd at hente, da man ofte kan finde både smukke møbler og møbler af kvalitet hos diverse møbelforhandlere, heriblandt MyHome Møbler. Så hvis dette har vakt din interesse, så find hjemmesiden her. Mange gange handler det om at være kreativ og have lidt is i maven for at få det helt rigtige møbel til en billigere pris.

Læg et budget

Både før og efter huskøbet kan det være en god ide at lægge et budget, som man i familien er enige om skal overholdes. Før et huskøb er det befriende at vide, hvor meget der er at gøre med. Efter et huskøb kan beløbet være lidt højere end forventet, og der er derfor behov for, at indflytningen samt hverdagen ikke kommer til at tage overhånd.

Herunder kan det også være en god ide at lave en post i budgettet, der hedder vedligeholdelse. Afhængig af hvor meget vedligeholdelse din nye bolig kræver, kan du indsætte et beløb herefter. Som husejer vil der altid dukke uventede udgifter op, og det er befriende at have disse penge til rådighed.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here