Forside Din have Derfor bør du få installeret en regnvandsfaskine

Derfor bør du få installeret en regnvandsfaskine

272
0
DEL

En faskine opsamler regnvand og leder det ned i jorden. Det aflaster kloaksystemet i tilfælde af kraftig regn, og udgiften ved at koble afløbet til kloakken spares.

Hvad er en faskine?

En regnvandsfaskine er et midlertidigt vanddepot, hvor vand fra eksempelvis terrassen, taget eller tagrenderne kan ledes hen, hvorefter det langsomt kan sive ned i jorden uden om kloaksystemet.

Faskinen aflaster på denne måde kloaksystemet, hvilket er årsagen til, at det i flere og flere kommuner er et krav, at der skal være faskiner i områder, hvor der bygges nye boligarealer.

Generelt kan en faskine etableres på to måder. Enten ved at du køber en færdig faskine, der består af en stor plastikkasse, som er fyldt med perforerede plastrør. Den skal graves ned i jorden.

Faskiner kan også etableres selv

Alternativt kan man selv etablere faskinen. Det gøres ved, at der graves en rende i jorden, som fyldes med småsten. Herefter lægges et geotekstil ovenpå. I begge tilfælde, er det nødvendigt, at faskinen dækkes med minimum 0,4 meter jord, hvor der efterfølgende kan sås græs eller lægges fliser.

Når faskinen etableres, er det også nødvendigt at etablere afløbsrør, som leder vandet fra taget hen til faskinen. Der skal også anlægges et sandfang, der har til formål at forhindre blade, sand, skidt og jord i at tilstoppe faskinen.

Hvis du ikke har kompetencerne, tiden eller udstyret til selv at etablere din faskine, kan du kontakte din lokale kloakmester med henblik på at få den etableret. Se mere her.

Hvornår er en faskine nødvendig?

En faskine er generelt ikke en nødvendighed, men den kan være en rigtig god ting at have på sin grund. Det kan den af flere årsager:

  1. Hvis du bor på en grund, der jævnligt plages af oversvømmelser, der skyldes et underdimensioneret kloaksystem, så kan det ikke nå at lade regnvandet væk hurtigt nok, hvis det regner kraftigt.
  2. Skal der bygges en ny tilbygning til dit hus, opføres en carport, garage eller noget fjerde, så er det en god idé at etablere en faskine. Den kan nemlig hjælpe med at lede regnvandet ned til undergrunden, så du ikke behøver at koble det nye afløbssystem til kloakken.
  3. Skal du have bygget et sommerhus eller en anden bygning i et område, hvor det er vanskeligt at koble regnvandsafløbet fra taget til den eksisterende kloak, så kan det være en idé at få anlagt en faskine.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here