Forside Dit hus Bruger du for mange penge på energi?

Bruger du for mange penge på energi?

48
0
DEL

Har du svært ved at forstå din elregning, og synes du, at det er svært at overskue, hvor meget du bruger på energi om måneden? Du er ikke den eneste. Der er mange, der har svært ved at overskue, hvor mange penge de bruger på energi, og hvorvidt dette er meget eller lidt.

Derfor er der også mange, der kommer til at fyre for fuglene, og bruge unødvendig energi, hvis deres bolig eksempelvis er dårligt isoleret, eller hvis de bare har en meget dyr energiudbyder. Der findes dog måder, hvorpå du kan undersøge, om din bolig kan energiforbedres.

 

Prøv energiberegneren

Hos Modstrøm kan du gratis og uforpligtende få et online energitjek. Dette sker gennem det, de kalder energiberegneren, hvor du på 20 minutter kan få udarbejdet en energirapport. Denne fortæller dig, uden en masse uforståelige fagtermer, hvad status er på din bolig, og hvad din nuværende energisituation er.

Derudover kan den fortælle dig, hvilke forbedringer du med fordel vil kunne lave i dit hus for at spare penge på dit energiforbrug. Energiberegneren kan ikke fortælle dig, om dit forbrug er højt eller lavt, men den kan blot fortælle dig, om der er potentiale for, at det kan blive endnu lavere. Energiberegneren er bygget på oplysninger om bygningsarkitektur, varmesystemer og statistikker, som sammen med dine personlige oplysninger om boligen kan give et retmæssigt billede af din situation.

Hos Modstrøm vil en medarbejder kontakte dig for at følge op på din rapport og for at komme med konkrete løsningsforslag til dig. Det er uforpligtende, og du kan bruge, hvad du har lyst til fra rapporten. Læs mere her om energiberegneren, og prøv den med det samme.

 

Bliv bevidst om dit elforbrug

Ud over energiberegneren, som kan fortælle dig noget om din boligs el- og energiforbrug, kan du også selv gøre nogle ting for at mindske dit forbrug. Det eneste, det kræver, er, at du bliver bevidst om, hvilke ting der tager meget energi i dit hjem, og hvordan du kan spare på det. Små besparelser kan gøre en meget stor forskel for din økonomi, men også for det større billede. Jo mere vi sparer på strøm og energi, jo bedre er det for vores klode, klima og miljø.

Bliv bevidst om, hvilke ting du køber, når du handler el-apparater og ting, der skal tilsluttes strøm. Derudover kan du sørge for kun at bruge disse apparater, når du skal bruge dem og huske at slukke for dem, når du ikke skal. Det at glemme at slukke for unødvendige el-apparater kan være med til at øge dit energiforbrug meget og koste dig flere penge, end du tror. Flere og flere går i dag over til grøn energi, som kan være en dyr investering, men som kan være meget besparende på sigt.

Hvis du bruger mange penge på energi i dit hjem, er det bare med at komme i gang med at undersøge det nærmere og finde nye og bedre alternativer til dit energiforbrug.

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here