Forside Dit tag Algebehandling af tag

Algebehandling af tag

243
0
DEL

Er dit tag blevet angrebet af mos og alger? Så kan du med fordel få lavet en algebehandling af dit tag. Det får dit tag til at fremstå som nyt. En algebehandling af dit tag styrker tagets modstandsstyrke og mindsker derved risikoen for nye alge- og mosangreb. Taget får nyt liv, og levetiden bliver forøget med op til 15 år. Problemet med alger er, at de holder på fugten, og rødderne fra disse kan trænge ind i selv de mindste huller. I Med andre ord kan det helt sikkert betale sig at investere i en algebehandling af dit gamle tag.

[box type=”shadow”]
[three_fourth]

Kom algerne til livs med en tagrenovering! Få 3 tilbud helt uforpligtende!

[/three_fourth]

[one_fourth_last]
 
Klik her
[/one_fourth_last]
[/box]

Hvad er alger?

Alger er små planter, der findes i mange tusinde forskellige varianter. Det gælder for dem alle, at de er enkelt-cellede og findes overalt i den danske natur. De kan være alle mulige farver, men oftest grønne. De kan også være rødlige eller gullige. Det er om sommeren, at algerne trives bedst – med stor fare for, at deres rødder binder sig fast til ens tag og ned i selve konstruktionen. Algevækst ses hyppigst på nordsiden af ens tag, fordi den sydlige del af huset får mest sol, hvilket udtørrer dem og sætter væksten i bero. Så snart der er fugt igen vokser algerne desværre også igen, så det er vigtigt at få behandling af ens tag alle steder, og ikke kun der, hvor algerne kan ses i dette øjeblik.

Mange husejere oplever, at taget ser fornuftigt nok ud i tørvejr – men hvis det så har regnet, kan algerne virkelig ses. Hvis det desuden har været en varm og fugtig sommer, er der ekstra risiko for alge-fremkomst, og især på lyse eller røde tage er det ekstra synligt. Man kan derfor som husejer godt gå rundt og tro, at ens tag er rent og pænt – for pludselig at få et helt andet indtryk i regnvejr.

Det er derfor essentielt ikke kun at behandle der, hvor algerne er synlige lige nu, men derimod få gjort noget ved hele taget. Og selvom de forskellige tagfirmaer for det meste holder til i Odense, Esbjerg, Ålborg,  Århus eller København, er mange af disse heldigvis landsdækkende.