Forside Ikke kategoriseret 3 råd til en smukkere have

3 råd til en smukkere have

76
0
DEL

Foråret er over os. Det betyder, at det er havetid! Savner du lidt inspiration i forhold til, hvordan du gør din have smukkere og mere indbydende? I så fald har vi her lavet et kort og præcist indlæg med tre råd, der helt sikkert kan hjælpe dig.

Rådene er i sin grundform uhyre simple, men ganske effektive. Så læs med her og find ud af, hvordan du får nabolagets flotteste have i år.

Plant en bøgehæk

Bøgehækken er en sand klassiker inden for ”smukke hækplanter”. Derfor anbefaler vi selvfølgelig, at din have er omringet af en velplejet bøgehæk, der kan danne ”fundamentet” for resten af haven. Den helt store fordel ved at vælge bøgehækken er, at den er forholdsvis nem at vedligeholde. Derudover er den uhyre stærk, hvilket er en klar fordel i et klima som vi har i Danmark. Du skal i hvert fald ikke være bange for vinterens frostvejr. Det klarer bøgehækken snildt!

Læs mere om bøgehæk og se priser her

Sørg for at pleje og vedligeholde din græsplæne

Der findes ikke noget værre end en græsplæne, der ikke er velholdt. Græsplænen er en stor del af haven, hvorfor den selvfølgelig skal tages hånd om. En god måde at gøre det på er at slå græsset med jævne mellemrum. Gerne et par gange om ugen. Derudover er det også en god ide at gøde den på de rigtige tidspunkter af året samt at give den noget kalk.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du plejer din græsplæne på en god måde, så tjek evt. denne guide lavet af Bolius. Se guiden her.

Blomsterbede, små buske og træer til haven er at foretrække

En flot græsplæne og en velvoksen bøgehæk kan i de fleste tilfælde IKKE stå alene, når det gælder om at have en smuk og indbydende have. Der skal som regel noget mere til. For at fuldende haven kan du med fordel lave en række blomsterbede, plante nogle små buske og måske nogle større træer.

Gør du det, vil det give en fin variation i haven og samtidig noget ekstra at kigge på. Et blomsterbed er virkelig noget, der kan få en have til at ”blomstre” – så at sige. Så tag et smut forbi din lokale planteskole og find lækkert til haven. Og husk at spørge personalet til råds, hvis du for eksempel har spørgsmål til beplantning og lignende.

 

 

 

 

SKRIV EN KOMMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here